Siirry pääsisältöön

Veneilijän ohjeet ja saunojen käyttö

Veneellä liikuttaessa on välttämätöntä tietää vähintään perussäännöt oman ja muiden turvallisuuden vuoksi – aivan kuten maantieliikenteessäkin, mutta riskit ja myös säännöt ovat erilaiset vesillä. Huolellinen varustautuminen, kokemuksen karttuminen ja perehtyminen meriteiden sääntöihin ovat osa turvallista veneilykulttuuria.

 

Huom! Tunnethan sukeltajalevyn tai -lipun?

 

Retkisatamien käyttö perustuu veneilijöiden omatoimisuuteen ja yhdessä toimiseen. Retkisataman laiturissa on kesäaikana jopa ruuhkaa, silloin erityisesti tulee huomioida muut veneilijät.

 

Sauna- ja aluemaksut

Eräissä satamissa on sauna, jonka käytöstä kerätään maksuja polttopuiden ja muun ylläpidon kustannusten kattamiseen.

Sauna- ja laiturimaksuja kerätään käyttäjiltä retkisatamien polttopuuhuollon kustannusten kattamiseksi. Maksun voi suorittaa MobilePay -sovelluksella tai tilisiirtona virkistysaluesäätiön pankkitilille FI78 5094 0020 1804 99.

Saunojen MobilePay tunnukset

Satamosaari, molemmat saunat 49493
Ruuhonsaari (Ruha) 85534
(Hietasaari 11172, tällä hetkellä ei saunaa)

Muu maksu Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiölle 52856

Mikäli et muistanut maksaa saaressa käydessäsi tai käyt säätiön retkisatamissa useita kertoja kauden aikana, voi maksun suorittaa jälkikäteen vaikkapa usealta kerralta.

Saunavuorot

Varausvuorot: Saunan voi varata tunniksi omaan käyttöön klo 10-18 välisenä aikana. Varauslistat ovat saunoilla. Varausvuoro on 15 €/tunti.

Klo 18-22 saunoilla on yleiset naisten- ja miesten vuorot seuraavasti:

Näin toimit retkisataman saunassa

Sivu päivitetty 11.7.2023.