Siirry pääsisältöön

Retkeilijän ohjeet

Mukavaa, että olet päättänyt lähteä retkelle! Jotta retkesi olisi onnistunut, on hyvä ottaa huomioon muutama asia. Noudatamme kaikissa kohteissamme roskattoman retkeilyn periaatetta ja toivomme, että kuljetat roskasi mukanasi pois järjestetyn jätehuollon piiriin. Retkitulien varmistamiseksi on hyvä varata omat sytykepuut mukaan ja tarkistaa voimassa olevat metsäpalovaroitukset. Huomioithan myös alueen muut retkeilijät.

Ryhmävierailu säätiön retkikohteessa

Suunnitteletko vierailua kohteeseemme suuremmalla porukalla? Toivoisimme kaikista ryhmävierailuista tiedon ennakkoon. Ilmoituskäytännön avulla seurataan alueiden huoltotarvetta ja mahdollisesti voi myös välttää päällekkäisyyksiä ja alueen ruuhkautumista.  Virkistysaluesäätiön kohteet ovat avoinna kaikille ja niitä ei voi varata yksityiseen käyttöön.

Ilmoitus ryhmävierailusta

Jokaisenoikeudet

Jokaisenoikeudet mahdollistavat vapaan liikkumisen ja oleskelun metsässä sekä luontoalueilla, riippumatta siitä, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Vapauksia ja oikeuksia vastaan on retkeilijällä myös vastuita ja velvollisuuksia. Luontokohteissa tulee liikkua häiriötä aiheuttamatta, roskaamatta ja maanomistajaa kunnioittaen. Periaatteena on, että luontoon eikä myöskään retkikohteille jää mitään jälkiä käynnistä. Näin mahdollisuus luonnosta ja retkeilykohteista nauttimiseen säilyy kaikille meille.

JOKAISENOIKEUDELLA SAAT