Siirry pääsisältöön

Saari- ja rantakohteet kuntoon Läntisellä Saimaalla ja Kuolimolla (SARA) 2020-2022

Tällä yleishyödyllisellä hankkeella kehitetään Läntisen Saimaan ja Kuolimon alueen virkistysalueita toteuttamalla uusia palvelurakenteita ja laajentamalla kohteiden tarjoamaa. Kehitettäviä kohteita ovat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämät Päihäniemi, Ilkonsaari, Sarviniemi, Rastinniemi, Satamosaari, Ruuhonsaaret, Suomensalo ja Ruohosaari.

Investointien lisäksi hankkeessa toteutetaan suunnittelutyötä, infotapahtumia ja koululaisvierailuita retkikohteissa sekä jaettava kohde-esite.

Hankkeen suurimmat investoinnit kohdistuvat Päihäniemeen, jonne rakennetaan kahden lähimpänä olevan, vanhan grillikatoksen tilalle uudet, tilavammat ja esteettömät grillikatokset. Alueen toimintoja parannetaan muiltakin osin, mm. pysäköintialuetta laajennetaan ja jätehuoltoa tehostetaan.

Ilkonsaareen kohdistuu sekä investointi- että kehittämistoimia; särkän satamaan toteutetaan sekä väylä- että laiturisuunnittelu. Kalliosataman palveluita parannetaan rakentamalla polttopuukatos sekä toteuttamalla portaat ja kunnostettu polku ristin kalliolle.

Sarviniemeen hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan uusi polttopuukatos, joka muotokieleltään myötäilee alueelle jo valmistuneita muita rakenteita.

Rastinniemeen järjestetään polttopuille katoksellista tilaa muokkaamalla olevassa olevan käymälä/jätekatoksen rakenteita. Lisäksi asennetaan puomi estämään moottoriajoneuvoilla ajoa maastoltaan herkälle ranta-alueelle.

Satamosaaren saunalaituri uusitaan ja venelaiturin läheisyydessä olevalle saunalle rakennetaan pesupaikka ulos.

Ruuhonsaarille rakennetaan kaksi uutta käymälää ja nuotiopaikkaa, lisätään poijuja sekä uusitaan pienen venelaiturin käyntisilta.

Suomensaloon ja Ruohosaareen uusitaan nuotiopaikkarakenteita.

Hankkeen toteuttamisaika on 1.10.2020-30.9.2023.