Siirry pääsisältöön

Muukonsaaren retkikeskus

Joutsenon kaupungin entinen leirikeskus tarjoaa leirielämän nostalgiaa ja kokemuksen Saimaan saariluonnosta. Muukonsaari sijaitsee lähellä Joutsenon satamaa ja Suur-Saimaan avointen selkävesien äärellä. Saaren pohjoiskärjessä on lehtojensuojelualue, johon voi tutustua luontopolulla. Muukonsaaren retkikeskuksen majoitus- ja saunatilat ovat vuokrattavissa yksityiseen käyttöön. Alueella sijaitseva grillikatos ja luontopolku sen sijaan ovat avoimet kaikille maksutta.

Muukonsaaressa on 4 leirimökkiä, joissa kussakin mahtuu yöpymään jopa 6 henkeä. Mökeissä on kamiina lämmittämistä varten, mutta muuten varustus on vaatimaton. Mökit tarjoavat vaikka melojille vaihtelua telttaöille ja tilaisuuden varusteiden kuivattamiseen. Leirimökit sijaitsevat alueen keskellä olevan nurmikentän reunalla.

Leirimökki. Kuva: TaigaSaimaa

Ruokalarakennuksessa voi järjestää monenlaisia tilaisuuksia, joihin voi liittää halutessasi saunomisen tai muuta ohjelmaa. Ruokailemaan mahtuu 50 henkilöä. Keittiössä on ruokailuun ja ruuanlaittoon tarvittava perusvälineistö ja kaasuhella, puuhella, aurinkosähkö ja kaksi kaasujääkaappia. Rakennuksessa on myös majoitustilaa max. 4 henkilölle.

Ruokalarakennus ja sauna. Kuvat: TaigaSaimaa

Muukonsaaren retkikeskuksen saunan lauteille mahtuu 10-15 henkeä kerralla. Saunan yhteydessä on erillinen pesutila sekä pieni pukuhuone.

Ohjeita vuokraajille

Muukonsaari kartalla ja lisätietoja alueesta