Siirry pääsisältöön

M/s Rasti

Pyörälautta Rastin kesäkausi 2023 on päättynyt. Kiitos kaikille matkustajille ja retkeilijöille! Vuoden 2024 aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Pyörälautta Rasti on liikennöinyt Saimaan vesistöissä kesästä 2021 lähtien. Alus on vuokrattu Arctia-Meritaidolta vuoteen 2027 asti. Pyörälautta Rasti on rekisteröity 33 matkustajalle ja polkupyörien kanssa on tilaa avokannella 25 matkustajalle. Retkeilijöiden on mahdollisuus ostaa lautalta pientä purtavaa ja virvokkeita joko kortilla tai käteismaksulla. Lautalta löytyy lapsille norppakiikareita ja puuhavihkoja sekä pihapelejä lainattavaksi.

Säännöllisen aikataulutetun reittiliikenteen lisäksi Rasti-lautalla on mahdollisuus tehdä saariretkiä Ilkonsaareen ja Ruuhonsaarille. Lisäksi Rasti ajaa lisävuoroja Savitaipaleen Partakoskelle. Tällä hetkellä pyörälautta Rastilla ei ole mahdollisuutta ottaa kyytiin moottoripyöriä liian lyhyen ajorampin vuoksi.

Kaudella 2023 Rasti liikennöi ajalla 2.6.-27.8. ja liikennöinnistä vastaa Saimaan sisävesiliikennöinti Oy.

Rasti-lautan puhelinnumero: 0505549337

Liput Rasti-lautalle tulee ostaa ennakkoon Matkahuollon verkkokaupasta.

 

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö päivitti yhteistyössä kuntien ja goSaimaan kanssa Saimaan saaristoreitin pyöräilykartan vuodelle 2023. Rasti-lautta liikennöi yhteysaluksena osana saaristoreittiä.

Saimaan saaristoreitti pyöräilykartta 2023

 

Tutustu Rastin reittiaikatauluun

Lähde saariretkelle Sarviniemestä Saimaan saariin

Risteilyt Lappeenrannasta Ilkonsaareen